Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Tatranskom ľadovom dóme chcú prekonať hranicu 200.000 návštevníkov

Na snímke pohľad na hlavnú sieň a hlavný portál počas otvorenia Tatranského ľadového dómu na Hrebienku vo Vysokých Tatrách 26. novembra 2015. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Aj napriek jarným teplotám a slabšej zime sa ľadový dóm vôbec neroztopil.

Vysoké Tatry 25. marca (TASR) – Najväčšia tatranská dominanta zimy, Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, má i naďalej vysokú návštevnosť. Napriek jarným teplotám vyzerá ako na začiatku zimy. Pre turistov bude otvorený aj počas veľkonočných sviatkov.

„Vyzerá to tak, že sa nám podarí naplniť cieľ, ktorý sme si dali. Blížime sa k číslu 200.000 návštevníkov,“ informovala TASR výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Dodala, že ľadová stavba bude otvorená aj počas veľkonočných sviatkov v čase od 8.30 h do 16.30 h. Na Veľkonočnú nedeľu (27.3.) bude podobne ako počas celej zimy v jeho exteriéri bezplatný koncert pre verejnosť so začiatkom o 15.30 h.

Aj napriek jarným teplotám a slabšej zime sa ľadový dóm vôbec neroztopil. „Je stále v dobrej kondícii vďaka chladeniu, ktoré tam máme. Preto vydržal aj jarné teploty a je presne taký, ako keď sme ho otvorili koncom novembra 2015. Možno je ešte krajší, keďže ten ľad akoby dozrel,“ uviedla Maťašovská. Hoci stavba z takmer 70 ton ľadu zostala neporušená, ľadové sochy, ktoré boli v jeho okolí vybudované počas podujatia Tatry Ice Master, sa už roztopili. Podľa Maťašovskej vydržali len necelé dva týždne od ukončenia neoficiálnych majstrovstiev sveta v tesaní ľadových sôch.