Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Tekovskej Breznici vyrastá ďalší bytový dom, vznikne tu 16 bytov

V blízkosti základnej školy v Tekovskej Breznici vyrastá ďalší bytový dom. Koncom tohto roka by tu malo byť hotových 16 nových nájomných bytov. Obec má približne 1200 obyvateľov. Na snímke výstavba bytového domu v obci Tekovská Breznica 29. mája 2015. Foto: TASR/ Jana Vodnáková

Jedenásť bytov pribudlo v obci aj v roku 2011, v súčasnosti má obec približne 1200 obyvateľov.

Tekovská Breznica 29. mája (TASR) - V blízkosti základnej školy v Tekovskej Breznici vyrastá ďalší bytový dom. Koncom tohto roka by tu malo byť hotových 16 nových nájomných bytov. "V súčasnosti sa robí druhé nadzemné podlažie, budova bude štvorpodlažná," uviedol starosta Jozef Dolinaj s tým, že tu vznikne 12 trojizbových a štyri jednoizbové byty.

Pozemok, kde nový bytový dom vyrastá, bol kedysi súčasťou areálu základnej školy. "Ten bol voľakedy rátaný pre 250 - 300 detí, čiže k tomu patrične malo byť aj zelene a podobne. Teraz máme v škole 93 detí, takže areál bol nadmieru veľký," priblížil starosta.

Samospráva chce, aby sa do bytov dostali najmä mladé rodiny s deťmi. V súčasnosti evidujú viac ako 35 záujemcov, Dolinaj však predpokladá, že niektorí z nich stanovené kritériá nesplnia. Jedenásť bytov pribudlo v obci aj v roku 2011, v súčasnosti má obec približne 1200 obyvateľov.