Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji klesol počet nehôd, obetí i opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri dopravných nehodách v kraji zomrelo za prvých osem mesiacov tohto roka 12 ľudí (medziročný pokles o šesť), ťažké zranenia utrpelo 26 osôb, čo je o 28 menej ako v rovnakom období minulého roka.

Trenčín 26. septembra (TASR) - Od začiatku roka do konca augusta sa na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stalo 526 dopravných nehôd. Ich počet klesol medziročne o 191. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Pri dopravných nehodách v TSK zomrelo za prvých osem mesiacov tohto roka 12 ľudí (medziročný pokles o šesť), ťažké zranenia utrpelo 26 osôb, čo je o 28 menej ako v rovnakom období minulého roka. Ľahko sa zranilo 294 ľudí.

Najviac dopravných nehôd sa v TSK stalo v okrese Prievidza (134), najmenej v okrese Myjava (17). V 82 prípadoch boli vinníci dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. Je to o 19 prípadov menej ako v rovnakom období minulého roku. Najviac nehôd zavinili osoby pod vplyvom alkoholu v okrese Považská Bystrica (15) a Nové Mesto nad Váhom (14), najmenej v Myjavskom okrese (štyri).