Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V Trenčíne vyhlásili Miss Kompost 2012

Miss kompost 2012, BIO jarmok na Mierovom námestí v Trenčíne Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Súťaž propaguje kompostovanie a snaží sa zvýšiť záujem ľudí o využívanie biologického odpadu.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Na trenčianskom BIO jarmoku 2012 vyhlásili v piatok (28.9.) víťaza druhého ročníka celoslovenskej súťaže Miss Kompost. Táto súťaž slúži na propagáciu kompostovania a zvýšenie záujmu ľudí o využívanie biologického odpadu.

Zo záhradkárov, ktorí sa do súťaže prihlásili z celého Slovenska, postúpili do trenčianskeho finále piati súťažiaci. O konečnom poradí rozhodli návštevníci BIO jarmoku, ktorí mohli vizuálne i hmatateľne vyskúšať kompost finalistov. Pri hodnotení sa však kládol dôraz aj na kvalitu a originalitu kompostoviska.

"Najväčšie uznanie si vyslúžil Vojtech Babuška zo Šalgočky, ktorý svoje kompostovisko vytvoril z lieskových palíc vpletených do starých okenných rámov," informoval TASR Martin Valentovič z občianskeho združenia Priatelia Zeme - SPZ. Na druhom mieste skončila Tatiana Pavlacová za materskú škôlku v Púchove a na treťom Ivan Ondrejka z Prievidze so svojím kompostoviskom vyrobeným z drevených paliet.

Súťaž Miss Kompost organizuje občianske združenie Priatelia Zeme - SPZ v Košiciach a Centrum environmentálnych aktivít (CEA) v Trenčíne. Slovenská Miss Kompost sa koná so súhlasom autora súťaže OZ Ekodomov z ČR.