Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji pribudli vodiči pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 57 škodových udalostí, čo je o osem menej ako týždeň predtým.

Trnava 21. decembra (TASR) – Polícia na cestách v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (13. - 19. 12.) 3551 dychových skúšok na alkohol, čo je o 384 viac ako týždeň predtým. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Z nich vyšlo 20 kontrolovaných s pozitívnym výsledkom, čo je o šesť viac ako v predchádzajúcom týždni.

"Z tohto množstva bolo deväť vodičov, čo je o štyroch vodičov viac ako v predchádzajúcom týždni, cyklistov bolo 11, čo je o dvoch viac ako týždeň predtým. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u dvoch vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 57 škodových udalostí, čo je o osem menej ako týždeň predtým. "Pri 19 dopravných nehodách zahynula jedna osoba. Pár minút po začiatku týždňa nezvládol riadenie 36-ročný muž v okrese Dunajská Streda. Svojim zraneniam na mieste podľahol. Jedna osoba utrpela ťažké zranenie a ľahko sa zranili štyria účastníci dopravných nehôd. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobili dvaja vodiči," informovala hovorkyňa.