Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji ubudlo cyklistov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 45 škodových udalostí, čo je o osem menej ako týždeň predtým.

Trnava 23. augusta (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa (23. - 29. 8.) 2763 dychových skúšok, čo je o 566 viac ako týždeň predtým. Informovalo o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Z nich vyšlo 24 vodičov s pozitívnym výsledkom, čo je o osem menej ako v predchádzajúcom týždni. "Z tohto množstva bolo 16 vodičov a osem cyklistov, čo je o päť vodičov viac a, naopak, o 13 cyklistov menej oproti predchádzajúcemu týždňu. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu zaznamenala polícia u šiestich vodičov, ktorí sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Antalová.

Policajti na cestách počas týždňa zaevidovali 45 škodových udalostí, čo je o osem menej ako týždeň predtým. "Pri 23 dopravných nehodách nezahynula žiadna osoba a nikto neutrpel ťažké zranenia. Ubudli aj účastníci dopravných nehôd s ľahkými zraneniami, ktorých bolo 11, čo je o osem menej ako v uplynulom týždni. Dve dopravné nehody spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu," informovala krajská policajná hovorkyňa.