Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: V troch obciach okresu Sobrance úraduje vodný živel

Na snímke situácia po prívalových dažďoch v obci Kolibabovce okres Sobrance 23. júna 2017. Foto: TASR/Roman Hanc

Po 16.00 h vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity v obci Kolibabovce, Vojnatina a Krčava. Zasahujú tam príslušníci Hasičského a záchranného zboru.

Sobrance 23. júna (TASR) - Po prívalových dažďoch v okrese Sobrance dnes popoludní po 16.00 h vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity v obci Kolibabovce, Vojnatina a Krčava. Zasahujú tam príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) spolu s dobrovoľnými hasičmi.

"Bolo to veľmi rýchle. Starostovia sa operatívne začali mobilizovať," uviedol pre TASR prednosta Okresného úradu v Sobranciach Boleslav Lešo. Podľa jeho slov silný dážď trvajúci približne 15 minút naplnil miestne potoky. "Voda zaliala dvory, záhrady, pivnice," priblížil situáciu. Pozdĺž toku rieky boli poškodené mostíky, potrubia, ale aj miestne komunikácie. Ako ďalej uviedol, ublíženie na zdraví v tejto súvislosti neevidujú.



Miestni už začali s upratovaním. "Ľudia v obciach sú zmobilizovaní. Odčerpáva sa voda z pivníc, záhrad, čistia sa komunikácie od nánosov bahna," spomenul prednosta s tým, že na obecných zastupiteľstvách budú počítať spôsobené škody. Počasie sa podľa jeho slov upokojilo.

Ako TASR informoval operačný dôstojník HaZZ v Košiciach, hasiči zasahovali aj v meste Sobrance, tiež v Zalužiciach a Strážskom v Michalovskom okrese pre popadané stromy a konáre. Výjazdy sa začali podľa jeho slov popoludní okolo 15.30 h.