Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Trstenej dokončili opravu miestnych komunikácií za 5,4 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Práce sa uskutočnili v mestských častiach Ďurdinová, Hýbeľ, Breh, Sídlisko Stred a Garáže (Brezovica a Západ) a v prímestských oblastiach Prístav a Nové Ústie.

Trstená 30. novembra (TASR) - V Trstenej dokončili opravu miestnych komunikácií a chodníkov. Vyžiadalo si to 5,4 milióna eur. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková, hlavným zámerom bolo zlepšenie technického stavu komunikácií, ktoré už nespĺňali kritériá pre bezpečnú a plynulú premávku.

"Na mnohých miestach boli viditeľné známky narušenia celistvosti povrchu spôsobené výstavbou inžinierskych sietí v minulosti, ale aj ich samotnou dlhoročnou prevádzkou," priblížila Tančáková. Rekonštrukciou sa podľa jej slov podarilo napraviť havarijný stav cestných povrchov aj chodníkov a zlepšiť ich celkovú prevádzkovú spôsobilosť.

Práce sa uskutočnili v mestských častiach Ďurdinová, Hýbeľ, Breh, Sídlisko Stred a Garáže (Brezovica a Západ) a v prímestských oblastiach Prístav a Nové Ústie. Dielo pre mesto zrealizovali vedúci člen skupiny dodávateľov Eurovia SK a spoločnosť BFF Central Europe.