Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji klesol v prvom polroku počet nehôd aj ich obetí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V prvom polroku tohto roka sa na cestách TSK stalo 374 dopravných nehôd, čo je o 147 menej ako v rovnakom období minulého roka.

Trenčín 10. júla (TASR) - V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) klesol v prvom polroku medziročne počet dopravných nehôd, ich obetí a zranených. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

V prvom polroku tohto roka sa na cestách TSK stalo 374 dopravných nehôd, čo je o 147 menej ako v rovnakom období minulého roka. Najviac dopravných nehôd v TSK sa stalo v prvom polroku v okrese Prievidza (104), najmenej v okrese Partizánske (13).

Dopravné nehody v TSK si vyžiadali sedem obetí (medziročný pokles o päť). Ťažké zranenia utrpelo 20 osôb, čo je o 17 menej ako v prvom polroku roku 2022. Ľahko sa zranilo 191 osôb (medziročný pokles o 19).

V 62 prípadoch boli vinníci dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu, ich počet medziročne klesol o sedem. Najviac vodičov pod vplyvom alkoholu spôsobilo dopravné nehody v Považskobystrickom okrese (12), najmenej v okrese Bánovce nad Bebravou (2).