Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji odštartovala ôsma cyklobusová sezóna

Na archívnej snímke autobus s cyklostojanom a bicyklom. Foto: TASR/Veronika Miháliková

Okrem cyklobusov budú do konca septembra premávať počas víkendov a sviatkov tzv. turistické autobusy.

Trenčín 9. mája (TASR) - Milovníci cykloturistiky v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) môžu aj v tomto roku využiť dopravu cyklobusmi. V poradí ôsma cyklobusová sezóna v kraji odštartovala začiatkom mája. Autobusy SAD Trenčín s pripojenými vozíkmi na bicykle budú po kraji jazdiť až do 29. septembra. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.

Cyklobusy budú premávať počas víkendov a sviatkov na trasách Trenčín - Mníchova Lehota - Trenčianske Jastrabie - Dubodiel - Bánovce nad Bebravou a Trenčín - Dubnica nad Váhom - Ilava - Horná Poruba - Valaská Belá - Nitrianske Rudno.

Okrem cyklobusov budú do konca septembra premávať počas víkendov a sviatkov tzv. turistické autobusy. Ide o posilnené autobusové spojenie medzi Ilavou a dvoma turisticky obľúbenými destináciami - Vršatcom a Čičmanmi.

Prevádzku cyklobusov zabezpečuje v spolupráci s dopravcom Trenčiansky samosprávny kraj. V minulom roku prepravili 439 bicyklov. Cyklopríves má kapacitu až 24 bicyklov, bicykle je možné prepravovať na spojoch označených v cestovnom poriadku symbolom bicykla.