Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V. ZAHORČÁK obhájil post primátora Michaloviec

Primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák. Foto: TASR - Roman Hanc

Záhorčák bude tak primátorom už štvrté volebné obdobie po sebe.

Michalovce 11. novembra (TASR) – Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, ktorého v sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách podporovali Smer-SD, Slovenská národná strana, Most-Híd a Strana zelených Slovenska, obhájil svoj titul a mesto povedie ďalšie štyri roky. Získal 4655 z 11.760 platných hlasov, čo predstavuje 39,58 %. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Primátorom bude tak už štvrté volebné obdobie po sebe. "Chcem poďakovať všetkým tým, ktorí mi opätovne, ale aj tým, ktorí mi prvýkrát dali dôveru a veľmi si to cením a verím, že nebudú sklamaní z môjho ďalšieho štvorročného pôsobenia. Ideme pokračovať v tom, čo sme začali. Žiadnych 100 dní, ideme od zajtra normálne fungovať a verím, že všetko to, čo sme sľúbili, čo sme začali, naplno rozbehneme," uviedol pre TASR Zahorčák v nedeľu.

Pripomenul, že pokračovať chcú v tom, čo robili doteraz, či už ide o sociálnu politiku, podporu športu, kultúry, investičné akcie v rámci rekonštrukcie spevnených plôch na sídliskách a obnovu individuálnej bytovej výstavby. Plány majú tiež s okrajovými časťami mesta. "Aj tam pôjdeme ďalej. Chceli by sme sa pustiť do plavárne," neopomenul s tým, že medzi jeho priority patrí zároveň budovanie inteligentného mesta - Smart City. "Uvidíme, ako bude zastupiteľstvo naklonené, vypracujeme program rozvoja mesta na toto štvorročné obdobie," uzavrel.

V meste Michalovce bola volebná účasť takmer 38 %.