Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom bude elokované pracovisko Základnej umeleckej školy

Ilustračná fotka. Foto: FOTO TASR - Vladimír Benko

Kým v roku 2019 mala ZUŠ celkom 566 žiakov, v roku 2023 to už bolo 630 žiakov.

Žiar nad Hronom 26. februára (TASR) - Pre vysoký záujem o umelecké vzdelávanie otvoria v Žiari nad Hronom od septembra elokované pracovisko Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Zity Strnadovej Parákovej. Jeho zriadenie v priestoroch Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) Štefana Moysesa na ulici A. Kmeťa odsúhlasili žiarski poslanci na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Adriana Giláňová z Mestského úradu v Žiari nad Hronom na rokovaní priblížila, že hlavným dôvodom jeho zriadenia je práve vysoký záujem o umelecké vzdelávanie. Kým v roku 2019 mala ZUŠ celkom 566 žiakov, v roku 2023 to už bolo 630 žiakov.

Zriadenie elokovaného pracoviska v ZŠ s MŠ Štefana Moysesa má za cieľ zvýšiť dostupnosť umeleckého vzdelania širokej verejnosti, keďže sídlo ZUŠ sa nachádza v okrajovej časti mesta. Určené bude nielen pre žiakov tejto základnej školy, ale pre všetkých záujemcov z tejto časti mesta. "Čo sa týka počtu žiakov, zatiaľ je predpoklad taký, že osemdesiatim deťom by sme poskytovali toto záujmové vzdelávanie v šiestich triedach," podotkla Giláňová s tým, že pôjde len o vyučovanie v hudobnom odbore.