Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom chcú opäť do verejného života zapojiť aj mladých

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Riaditeľka MsKC a zároveň koordinátorka projektu M. Hric Pribilincová pre TASR priblížila, že mestský mládežnícky parlament, ktorý kedysi v meste pôsobil, sa počas pandémie koronavírusu rozpadol.

Žiar nad Hronom 25. októbra (TASR) - V Žiari nad Hronom rozbehli projekt s názvom Postavme sa opäť na nohy, ktorým chcú opätovne do verejného života zapojiť mladých ľudí. Ponúka im viacero podujatí, ale aj možnosť byť súčasťou mestského mládežníckeho parlamentu a participovať tak na veciach verejných. Projekt realizuje občianske združenie Fajnovô v spolupráci s mestským kultúrnym centrom (MsKC), mestom Žiar nad Hronom a Centrom poradenstva a prevencie v Žiari nad Hronom.

Riaditeľka MsKC a zároveň koordinátorka projektu Michaela Hric Pribilincová pre TASR priblížila, že mestský mládežnícky parlament, ktorý kedysi v meste pôsobil, sa počas pandémie koronavírusu rozpadol. Preto sa so skupinkou mladých ľudí rozhodli pripraviť projekt zameraný na aktivizáciu mladých ľudí. "Slúži na to, aby sme znovu nakopli mladých ľudí, aby boli aktívni a začali realizovať svoje nápady," skonštatovala.

Projekt podporený programom Erasmus+ ponúka mladým Žiarčanom rôzne školenia a podujatia zamerané na rozvíjanie digitálnych a líderských zručností, rozvoj komunikácie, sebapoznanie či schopnosti zvládať stres. V decembri podľa Hric Pribilincovej chystajú školenie, ktoré mladých naučí, ako si môžu pripraviť vlastný projekt a zároveň im ukáže spôsoby, ako naň získať finančné prostriedky.

"Tiež plánujeme stretnutie so zástupcami mesta a väčších organizácií, kde im budú môcť títo mladí ľudia predložiť svoje nápady a projekty, aké by chceli robiť. Chceme, aby dostali spätnú väzbu, vedeli, aké sú možnosti alebo ako by im vedeli pomôcť," vysvetlila Hric Pribilincová.

Ako ďalej uviedla, autori projektu chcú tiež pre mladých vytvoriť informačný kanál, kde by našli záujemcovia informácie o dobrovoľníckych možnostiach, rôznych školeniach či brigádach. Celý projekt potrvá podľa Hric Pribilincovej do apríla budúceho roka.

Riaditeľka MsKC ďalej dodala, že mladí ľudia, ktorí majú záujem stať sa členmi mládežníckeho parlamentu alebo realizovať vlastné projekty a nápady, sa už teraz môžu prihlásiť v MsKC, kde im autori projektu radi pomôžu pri realizácii ich plánov.