Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V žilinskej FNsP rekonštruujú dve ambulancie pre detských pacientov

llustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Celková investícia dosiahne takmer 25.000 eur, stavebné práce vo výške 11.000 eur realizuje nemocnica vlastnými kapacitami.

Žilina 27. októbra (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline rekonštruujú pľúcnu a imunoalergologickú ambulanciu oddelenia pediatrie. Celková investícia dosiahne takmer 25.000 eur, stavebné práce vo výške 11.000 eur realizuje nemocnica vlastnými kapacitami. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík doplnil, že prestavba zahŕňa celkovú modernizáciu oboch ordinácií spolu s čakárňou. Ich vybavenie v hodnote 14.000 eur si zakúpilo priamo detské oddelenie z výťažku dvoch percent z dane prostredníctvom Nadácie Spoločne pre región.

Ambulancie ordinujú aj počas rekonštrukcie. Podľa primárky oddelenia pediatrie žilinskej nemocnice Zuzany Cigánikovej je modernizácia ďalším krokom v postupnej obnove detskej lôžkovej a ambulantnej časti. "Prestavba nadväzuje na už zrealizovanú rekonštrukciu našej príjmovej a pohotovostnej ambulancie, ktoré rovnako prešli komplexnou premenou. Staré priestory nevyhovujú súčasným štandardom, potrebujeme preto v zmenách pokračovať a pacientom, rodičom i zamestnancom naďalej vytvárať komfortné, stabilné podmienky," dodala Cigániková.