Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Žiline sa postarajú aj o najťažších pacientov, deklaroval Čislák

Na snímke zdravotné sestry, ktoré ukončili svoju prácu pred hlavným vstupom do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Ministra lekári z Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny listom upozornili, že pacienti sú v ohrození.


Bratislava/Žilina 3. februára (TASR) - Zdravotná starostlivosť je v žilinskej fakultnej nemocnici zabezpečená aj pre najvážnejších pacientov. Po dnešnej návšteve nemocnice to deklaroval minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smer-SD). Toho dnes lekári z Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) listom upozornili, že pacienti sú v ohrození.

"Na oddelení OAIM sú v súčasnosti dve lôžka. To znamená, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená, čo sa týka akútnej zdravotnej starostlivosti," uviedol Čislák. Poukázal na to, že v prípade potreby sú pacientom pripravené pomôcť aj iné nemocnice v regióne. Situáciu v nemocnici chce osobne preveriť opäť vo štvrtok (4.2.).

"Vzhľadom na personálny stav v lôžkovej časti OAIM - nedostatočný počet kvalifikovaných a zaškolených zdravotných sestier - oznamujeme, že nie je možné zabezpečovať správne zdravotnú starostlivosť," píše sa v liste, ktorý zverejnila televízia Markíza. Podpísalo ho vyše 20 lekárov z oddelenia. Tvrdia, že pre pacientov treba mať pripravených aspoň osem postelí.