Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Policajti v Žilinskom kraji odhalili 44 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Dychovou skúškou namerali v minulom týždni dvanástim vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a štyrom vodičom pod jedno promile alkoholu v dychu.

Žilina 27. marca (TASR) - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 44 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Dychovou skúškou namerali dvanástim vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a štyrom vodičom pod jedno promile alkoholu v dychu. "Kontrolám sa nevyhli ani vodiči nemotorových vozidiel, pričom pod vplyvom alkoholu bolo 28 z nich," uviedol krajský policajný hovorca.

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách. Je dôležité uvedomiť si, že bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," upozornil Moravčík.