Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia v Žilinskom kraji odhalila 44 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia žiada účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v premávke a dodržiavali dopravné predpisy.

Žilina 20. júna (TASR) - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 44 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Dychovou skúškou namerali piatim vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a desiatim pod jedno promile alkoholu. Jeden vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. "Kontrolám sa nevyhli ani vodiči nemotorových vozidiel, pričom pod vplyvom alkoholu bolo 29 z nich," uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že v sobotu (18.6.) v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka 25-ročného vodiča Volkswagenu Golf v Liptovskom Hrádku a pri dychovej skúške mu namerali 0,77 mg/l alkoholu v dychu (1,60 promile). "Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," doplnil Moravčík.

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách. Je dôležité uvedomiť si, že bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," upozornil.