Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Požiar v Zohore už uhasili

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Keďže oheň vznikol v blízkosti veľkej skládky a horel najmä suchý trávnatý porast na asi 100 hektároch, k výraznejším škodám nedošlo.

Bratislava 20. marca (TASR) - Rozsiahly požiar, ku ktorému došlo dnes predpoludním v lokalite obce Zohor na Záhorí, už uhasili. "Do polnoci ju však budeme stále monitorovať, ohniská však už nehoria," povedal pre TASR riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Jaroslav Kašička.

Keďže oheň vznikol v blízkosti veľkej skládky a horel najmä suchý trávnatý porast na asi 100 hektároch, k výraznejším škodám nedošlo. Ako ďalej informoval Kašička, nikto neutrpel zranenia.

Na mieste požiaru bolo asi 12 požiarnych vozidiel a 40 hasičov z bratislavských hasičských útvarov, z Okresného riaditeľstva HaZZ Malacky, malackej záchrannej hasičskej brigády, ako aj železniční a dobrovoľní hasiči.

Pre odstraňovanie mimoriadnej udalosti bola aj prerušená osobná železničná doprava v úseku Zohor – Devínske Jazero. Riaditeľ Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Alexander Buzinkay TASR informoval, že doprava bola od 14.00 h znovu obnovená. "Medzinárodné vlaky EC 273 Jaroslav Hašek (z Prahy do Budapešti) a EC 170 Hungaria (z Budapešti cez Bratislavu do Prahy a Berlína) meškajú približne 150 minút," dodal. Odrieknuté boli aj tri osobné vlaky v úseku Bratislava hlavná stanica – Kúty.

Tu bude player