Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Župkove rozširujú kapacitu materskej a základnej školy prístavbou

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Súčasná priestorová kapacita materskej školy je 14 detí, po novom by to malo byť 24 detí.


Župkov 6. mája (TASR) - Zvýšiť kapacitu materskej, ale i základnej školy sa samospráva v Župkove rozhodla vyriešiť prístavbou. V areáli budovy, kde sídli základná aj materská škola, sa tak aktuálne pracuje na nových triedach.

"Rozhodli sme sa, že si zoberieme úver a časť dofinancujeme z vlastných zdrojov a budeme mať škôlku v takej podobe, že budeme spĺňať všetky priestorové a hygienické normy," podotkol starosta Ján Tomáš. Ako priblížil, ide o prístavbu k traktu, v ktorom sídli materská škola. Prístavba vyjde obec na 84.000 eur, 60.000 eur zaplatí obec z úveru, zvyšných 24.000 z vlastných zdrojov.

V nových priestoroch okrem triedy pre škôlkarov pribudne aj trieda pre školákov, jej interiér dokončia neskôr. "Druhé podlažie bude využité ako trieda pre základnú školu. Zvonku bude budova ukončená kompletne, ale vnútrajšok dokončíme v druhom kole v závislosti od finančných prostriedkov," vysvetlil Tomáš.

Súčasná priestorová kapacita materskej školy je 14 detí, po novom by to malo byť 24 detí. S prácami začali podľa starostu v apríli, prístavba by mala byť ukončená do začiatku nasledujúceho školského roka. "Vzhľadom na to, že pristavujeme k traktu z vonkajšej strany, práce neobmedzujú vyučovanie," dodal Tomáš. Novú triedu pre školákov by chceli dokončiť do konca tohto kalendárneho roka.