Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Valaská Belá chce zrekonštruovať telocvičňu v základnej škole

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na tento účel už požiadala o financie z výzvy, ktorú vyhlásilo na dostavbu či rekonštrukcie telocviční Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vo februári tohto roka.

Valaská Belá 7. marca (TASR) - Samospráva Valaskej Belej v okrese Prievidza plánuje zrekonštruovať a zároveň doplniť zariadením telocvičňu v miestnej základnej škole za takmer 100.000 eur. Na tento účel už požiadala o financie z výzvy, ktorú vyhlásilo na dostavbu či rekonštrukcie telocviční Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vo februári tohto roka.

Ako pre TASR ozrejmil starosta obce Miloš Cúcik, obec má záujem telocvičňu kompletne zrekonštruovať, pričom by sa tam mala zrealizovať nová elektrika, podlaha a kompletne nové omietky, zároveň chce dokúpiť športové zariadenie. "Celkové náklady tam vychádzajú okolo 94.000 eur a do 100.000 eur aj so zariadením," vyčíslil.

Telocvičňa v miestnej škole nie je podľa Cúcika v stopercentnom stave. "Sú tam parkety, nie je to odizolované a keď to začne vlhnúť, tak parkety vydúva, takže to chceme celé zrekonštruovať," ozrejmil.

Samospráva Valaskej Belej už žiadosť o pridelenie dotácie podala. Ak bude úspešná, na spolufinancovaní by sa v prípade rekonštrukcie podieľala čiastkou vo výške 10 percent z nákladov na projekt a v prípade dokúpenia zariadení sumou vo výške päť percent z nákladov, pričom maximálna výška dotácie na zariadenie je 5000 eur.