Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Valentín v Bratislave: Čo pripravili mestské časti pre zaľúbencov?

Ilustračné foto Foto: TASR

Bratislavské mestské časti pripravili pre Bratislavčanov viaceré valentínske aktivity.

Bratislava 14. februára (TASR) - Dom kultúry Dúbravka sa v sobotu (13.2.) zaplní maskami a námestie pred kultúrnym domom srdiečkami. Predznamená tak sviatok zamilovaných, ktorý v Dúbravke venovali deťom.

"Dom kultúry pri tejto príležitosti prichystal pre najmenších už tradičný Dúbravský detský karneval," ozrejmila hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Ešte pred začiatkom karnevalu o 16.00 h príde pred kultúrny dom valentínska pošta, samozrejme, v podobe srdiečok či iných symbolov lásky. "Valentínske odkazy vytvorili malí i väčší Dúbravčania," doplnila hovorkyňa.

V Rači oslávia sviatok zaľúbených s pohárom vína

Na svätého Valentína s pohárom dobrého vína. To je heslo obľúbenej akcie, ktorú si vinári v bratislavskej Rači už po tretí rok pripravili pre obyvateľov mestskej časti i pre všetkých milovníkov vína. Podujatie sa uskutoční dnes a v sobotu (13. 2.) v priestoroch Červenej lisovne pri Nemeckom kultúrnom dome v Rači.

"Sme radi, keď ľudia oslávia sviatok zamilovaných čo najpríjemnejšie, teda v obklopení priateľov, dobrej nálade a s pohárom kvalitného vína," povedal za organizátorov predseda Račianskeho vinohradníckeho spolku Dušan Žitný.

Okrem vinárov budú na podujatí aj členovia Poľovníckej spoločnosti Rača, ktorí budú ponúkať guláš z diviny. Do tanca zahrá i hudobná skupina.

Valentín s vinármi bude prebiehať v priestoroch Červenej lisovne dnes od 17.00 h do polnoci a v sobotu od 14.00 h do polnoci.