Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Vallo: Veríme, že v sobotu už bude Slavín riadne vyčistený

Na snímke časť vojenského pamätníka Slavín poškodená neznámym páchateľom modrou a žltou farbou v Bratislave 3. marca 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slavín je národnou kultúrnou pamiatkou a na základe vyjadrenia krajského pamiatkového úradu sa môžu práce realizovať pod dohľadom reštaurátora so špecializáciou na kameň.

Bratislava 7. marca (TASR) - Vojenský pamätník Slavín v Bratislave, ktorého časť minulý týždeň niekto pomaľoval žltou a modrou farbou, by mal byť už v sobotu (12. 3.) riadne vyčistený. Na sociálnej sieti tento odhad uviedol bratislavský primátor Matúš Vallo.

"Mesto zorganizovalo potrebné verejné obstarávanie, ktoré nám nariaďuje zákon, ponuky vyhodnotíme v utorok (8. 3.) a čistiace práce budú podľa harmonogramu prebiehať od stredy do piatka (9. - 11. 3.). Veríme, že v sobotu bude Slavín riadne vyčistený,"
uviedol primátor.

Pripomína, že Slavín je národnou kultúrnou pamiatkou a na základe vyjadrenia krajského pamiatkového úradu sa môžu práce realizovať pod dohľadom reštaurátora so špecializáciou na kameň.

Neznámy páchateľ natrel modrou a žltou farbou schody, stĺpy pamätníka Slavín, ako aj priestor pred ním. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.