Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Peniaze míňame na rozumné veci, tvrdí trnavský primátor

Primátor Trnavy Vladimír Butko Foto: TASR/Peter Kollár

Preto aj poslanci na svojej aprílovej schôdzi odsúhlasili posunúť dvojmiliónový prebytok z hospodárenia roku 2011 na tento účel.

Trnava 18. apríla (TASR) – V rezervnom fonde mesta Trnava je v súčasnosti disponibilných 4,9 milióna eur. Radnica do fondu sústreďuje prostriedky pre rozsiahle investičné akcie, na ktoré sa v blízkej dobe pripravuje. Preto aj poslanci na svojej aprílovej schôdzi odsúhlasili posunúť dvojmiliónový prebytok z hospodárenia roku 2011 na tento účel.

"Chceme byť na veľké investície finančne pripravení," uviedol k tomu dnes primátor Vladimír Butko. Mesto už začalo s celkovou rekonštrukciou pešej zóny, pripravuje finančne náročné prebudovanie bývalej slobodárne na Kollárovej ulici na domov pre seniorov. Trnava zároveň čaká na vyrovnanie zatiaľ najväčšej mestskej investície, ktorou je Mestský priemyselný a technologický park Trnava. Jeho celkové náklady sa vyšplhali na 10,6 milióna eur, v závere výstavby si mesto muselo pre zmenu podmienok zobrať takmer trojmiliónový úver.

"Prostriedky z rezervného fondu minieme na rozumné veci," dodal primátor. Podľa jeho slov Trnava vždy mala a mala by mať i naďalej na to podstatné, čo potrebuje. "Peniaze sa dajú míňať rôznym spôsobom, napríklad na bezplatnú dopravu autobusmi alebo na čokoľvek iné zadarmo, ale potom by to chýbalo niekde inde," povedal Butko. Dodal, že radnica razí myšlienku mať všetko za rozumné ceny.