Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vedenie Dúbravky bude informovať rodičov o materských školách

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Podujatím chcú vyjasniť, aká je situácia s materskými školami v mestskej časti.

Bratislava 28. februára (TASR) – Užitočné rady o možnostiach zaradenia detí do materskej školy môžu získať rodičia v bratislavskej Dúbravke na besede s vedením tejto mestskej časti. Spolu s Rodinným centrom Macko na Sekurisovej ulici pripravuje besedu na pondelok 29. februára o 10. hodine.

"Akciu sme sa rozhodli zorganizovať preto, lebo mnohí rodičia majú otázky a pre problémy s kapacitou aj sťažnosti v súvislosti s prijatím dieťaťa do materskej školy," zdôvodňuje starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Podujatím chcú vyjasniť, aká je situácia s materskými školami v mestskej časti a pomôcť rodičom pripraviť sa na vstup dieťaťa do nich. Ľubica Szilasiová zo Školského úradu bude prítomných informovať, kedy a ako prihlásiť dieťa do materskej školy, čo má dieťa vedieť, aby sa tam dostalo a iné podmienky.

Dúbravka má desať materských škôl a v 40 triedach je spolu 941 detí, kapacity však nestačia. Vlani skončilo takmer 200 detí bez umiestnenia. Nedostatok miest je dlhoročný a neriešený problém. Nové vedenie Dúbravky sa to rozhodlo zmeniť a pripravuje novú štvortriednu materskú školu na Fedákovej ulici. Mala by fungovať na jeseň budúceho roku.