Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vedenie FNsP v Žiline s odborármi o návrate sestier nerokovalo

Na archívnej snímke zdravotné sestry pred hlavným vstupom do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Foto: TASR/Erika Ďurčová

Fakultná nemocnica už obsadila štvrtinu voľných pracovných miest zdravotných sestier a pôrodných asistentiek, pričom k dnešnému dňu ich v nemocnici pracuje 503.

Žilina 12. februára (TASR) – Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina dnes nerokovalo s odborármi o nástupe sestier späť do práce. Podľa hovorkyne nemocnice Viery Jurčiovej predsedníčka Odborového zväzu sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) Monika Kavecká na poludnie oznámila neúčasť mailom s odôvodnením, že nevedia zabezpečiť životopisy a žiadosti o prijatie sestier do zamestnania.

Vedeniu nemocnice podľa Jurčiovej neoznámila presný termín stretnutia, kedy by bolo možné opäť rokovať. "Veríme, že v priebehu budúceho týždňa sa budeme kontaktovať a dohodneme si dátum stretnutia," uviedla podľa hovorkyne nemocnice Kavecká.

Námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Gabriela Tvrdá doplnila, že privíta stretnutie s každou sestrou individuálne alebo v kolektíve. "Pre nástup do zamestnania stačí doručiť vlastnoručne podpísaný životopis a vypísanú žiadosť o nástup do zamestnania," dodala Tvrdá.

Fakultná nemocnica podľa Jurčiovej už obsadila štvrtinu voľných pracovných miest zdravotných sestier a pôrodných asistentiek, pričom k dnešnému dňu ich v nemocnici pracuje 503. "Postupne obnovujeme plánované operácie. Od 9. februára do 11. februára sme ich uskutočnili 181, z toho 174 bolo plánovaných," informoval riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga s tým, že počas uplynulých troch pracovných dní lekári ambulantne ošetrili denne viac ako 1200 ľudí, najviac ich bolo v utorok – takmer 1450.