Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vedúcu sociálneho odboru ocenil minister práce Jána Richter

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter Foto: TASR/Michal Svítok

Popradčanka Etela Lučivjanská, vedúca sociálneho odboru na Mestskom úrade (MsÚ) v Poprade, bola v týchto dňoch spolu s ďalšími 33 osobnosťami zo Slovenska ocenená Ministerstvom práce.

Poprad 6. marca (TASR) - Popradčanka Etela Lučivjanská, vedúca sociálneho odboru na Mestskom úrade (MsÚ) v Poprade, bola v týchto dňoch spolu s ďalšími 33 osobnosťami zo Slovenska ocenená Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Bronzovú medailu dostala za výnimočnú, ľudsky prínosnú sociálnu prácu a aktivity, ktorými napomáha rozvoju sociálnej politiky na Slovensku. Ocenenie si prevzala z rúk ministra Jána Richtera.

"Dobrá sociálna práca pomáha sociálnej zmene, pomáha riešiť problémy v medziľudských vzťahoch, chráni jednotlivcov, ale zachraňuje aj rodiny, čo prispieva k dosiahnutiu kvalitnejšieho života,"
zdôraznil pri odovzdávaní ocenení minister Richter.

"Ocenenie poteší, ale nepatrí len mne. V živote som mala šťastie na kolegov, ktorým toto ocenenie takisto patrí. Sama by som v tomto prípade nedokázala nič. Som rada, že za nami vidno kus práce. Ale poznáte to, človek vždy pochybuje, nemohol som urobiť aj viac? Práca s ľuďmi je ťažká. Číslo vymažete, ale pohľad, slovo, to sa dá len ťažko vziať späť. Robíme to s dobrou vierou, každý občan je pre nás dôležitý, robíme pre konkrétnych ľudí, ktorí sa ocitli v konkrétnych životných situáciách," konštatovala Lučivjanská.

Pre vedúcu sociálneho odboru MsÚ v Poprade je podľa nej najväčšou odmenou, ak dokážu pomôcť klientom zvládnuť ťažké chvíle a dať ich životu novú kvalitu. A nielen to. "Viem, že pre niektoré mestá a obce slúžime už ako príklad, obracajú sa na mňa s prosbou o pomoc aj moji bývalí kolegovia. Je to dobrý pocit. Je mi, samozrejme, jasné, že vždy sa dá urobiť viac, pretože sociálna oblasť je veľmi široká a tých, ktorí potrebujú pomoc, je veľa. A preto sa nebojíme ani kritiky, pretože vieme, že ak je opodstatnená, posúva vás ďalej," dodala Lučivjanská.

Ocenenej osobne poďakoval aj primátor Popradu Jozef Švagerko. "Som hrdý na to, že v radoch zamestnancov mesta je človek, ktorého prácu ocenil na celoslovenskej úrovni aj minister," zdôraznil. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR ocenilo zlatými, striebornými a bronzovými medailami a ďakovnými listami 34 osobností zo Slovenska. Slávnostný akt sa uskutočnil pri príležitosti Svetového dňa sociálnej spravodlivosti.