Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo Veľkej nad Ipľom zhoreli v prívese dvaja ľudia

Dve uhorené telá našli vo štvrtok 3. apríla 2014 hasiči po požiari unimobunky pri štrkovisku Veľká nad Ipľom, okres Lučenec. Foto: TASR/KR HaZZ Banská Bystrica

Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Veľká nad Ipľom 3. apríla (TASR) - Dve uhorené telá našli dnes hasiči po požiari unimobunky pri štrkovisku Veľká nad Ipľom, okres Lučenec. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater, k požiaru ich privolali krátko 1.30 h ráno.

Na miesto udalosti vyslali sedem príslušníkov HaZZ zo stanice v Lučenci s dvoma kusmi hasičskej techniky. "Prieskumom veliteľ zásahu zistil, že požiarom je zasiahnutá unimobunka a obytný príves. Príslušníci HaZZ požiar likvidovali viacerými hasiacimi prúdmi a zároveň museli ochladzovať stavby nachádzajúce sa v blízkosti požiaru. Po lokalizácii požiaru boli v obytnom prívese nájdené dve obhorené torzá ľudských tiel neznámeho pohlavia. Následne zasahujúci hasiči zlikvidovali aj skryté ohniská požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania, ktorú zisťuje expertízna skupina Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici v spolupráci s Policajným zborom," informoval Piater.

Požiar zničil obytný karaván a unimobunku. "Lekár, ktorý bol prítomný na mieste predbežne konštatoval smrť príčinou rozsiahlych popálenín až zhorenia. Privolaný súdny lekár však na mieste cudzie zavinenie nevylúčil a v obidvoch prípadoch nariadil vykonať súdno-lekársku pitvu. Bližšie okolnosti prípadu sú momentálne predmetom ďalšieho vyšetrovania. Skúmať sa bude rovnako presná príčina vzniku požiaru. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.