Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Veľkonočná oblievačka bude aj na stanici lesnej železnice

Ukážky tradičných zvykov vítania jari priblíži popoludní priamo v areáli údolnej stanice Tanečník ľudová hudba Kamenčan zo Zákamenného.

Oravská Lesná 20. apríla (TASR) – Pravú oblievačku na Veľkonočný pondelok budú môcť zažiť aj návštevníci Oravskej lesnej železnice neďaleko obce Oravská Lesná. Ukážky tradičných zvykov vítania jari priblíži popoludní priamo v areáli údolnej stanice Tanečník ľudová hudba Kamenčan zo Zákamenného.

„Po úspešnej minuloročnej premiére, ktorá zaujala množstvo nielen domácich, ale aj zahraničných turistov, sme sa rozhodli v trochu netradičnom prostredí zopakovať veľkonočnú oblievačku, so všetkým, čo k nej patrí,“ uviedla pre TASR riaditeľka Oravského múzea P. O. Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

Mesiac apríl je podľa nej na historickej lesnej železnici, ktorá slúžila v nádhernej prírodnej scenérii na zvážanie dreva, vyhradený predovšetkým na údržbu po skončení zimnej a pred blížiacim sa začiatkom hlavnej letnej sezóny. „Túto funkčnú technickú pamiatku objavuje čoraz viac turistov,“ skonštatovala.

„Naša lesná železnička vzbudzuje sama osebe zaslúženú pozornosť širokej verejnosti, ale jej celoročnú prevádzku sa usilujeme spestrovať aj organizovaním rôznych príležitostných podujatí. V kalendáriu akcií sme preto našli miesto aj pre tradičnú dedinskú oblievačku,“ dodala riaditeľka Oravského múzea.