Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Témou veľtrhu nábytku v Nitre bude vnímanie domova ako kráľovstva

Ilustračná snímka. Foto: TASR-Štefan Puškáš

V rámci sprievodného programu ponúkne veľtrh prednášky zamerané na zdravé bývanie pre rodiny s deťmi, či na interiér a exteriér.

Nitra 27. februára (TASR) – Vnímanie domova ako svojho kráľovstva je hlavnou témou tohtoročného veľtrhu Nábytok a bývanie, ktorý sa začne 8. marca na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu. Počas šiestich dní ponúknu vystavovatelia z európskych krajín, ale aj Pakistanu, novinky zo sveta dizajnu a funkcie v nábytkárskom priemysle. Tohtoročnou novinkou veľtrhu bude prvý ročník podujatia zameraného na modernú a tradičnú architektúru z dreva Moderné drevodomy. "Vystavovatelia pripravili prezentáciu najmodernejších technológií a spracovaní v oblasti drevostavieb," informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák.

V rámci sprievodného programu ponúkne veľtrh prednášky zamerané na zdravé bývanie pre rodiny s deťmi, na interiér a exteriér, dizajn a materiály. Občianske združenie Bývajme bezpečne v spolupráci s Policajným zborom SR a Hasičským a záchranným zborom SR ponúkne návštevníkom okrem návodu ako predísť vlámaniu, aj riešenie situácie v prípade požiaru. Podujatie bude doplnené praktickými ukážkami špeciálnej jednotky i zásahmi hasičov.

Tradičnou súčasťou veľtrhu nábytku bude 21. ročník výstavy Fórum dizajnu, ktorú pripravilo Slovenské centrum dizajnu. Cieľom podujatia je podporiť autorský dizajn, jeho tvorcov, ale aj kvalitnú domácu sériovú produkciu. Tohtoročnou témou bude hľadanie a prezentovanie nových vzťahov, prinášajúcich porovnanie súčasného nábytku a interiérových prvkov s historicky príbuznými predmetmi. Odborná i laická verejnosť spozná nábytok, interiérové prvky a doplnky, ktoré dizajnéri a firmy vytvorili za posledné dva roky. Novovzniknuté Slovenské múzeum dizajnu v Hurbanových kasárňach v Bratislave predstaví na výstave aj pendanty, ktoré vznikli v minulom storočí.