Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Ľudia môžu sledovať priebeh rekonštrukcie Bratislavského hradu na webe

Tlačová konferencia predsedu Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Petra Pellegriniho a Vedúceho Kancelárie Národnej rady SR Daniela Guspana sa uskutočnila v stredu 3. decembra 2014 po skončení obhliadky miesta nálezov v areáli Národnej kltúrnej pamiatky (NKP) Bratislavský hrad v budove pri Mikulášskej bráne na 2. poschodí. Na snímke miesto archeologických nálezov. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Verejnosť tam nájde aj informácie o pamiatkach, ktoré sa našli v areáli hradu.

Bratislava 27. marca (TASR) - Verejnosť môže oddnes sledovať priebeh rekonštrukcie Bratislavského hradu na internete. Nájde tam aj informácie o pamiatkach, ktoré sa našli v areáli hradu. Kancelária Národnej rady SR totiž spustila informačný portál o rekonštrukcii.

"Na adrese www.bratislava-hrad.sk nájdu návštevníci informácie o rekonštrukcii, postupe prác, ale aj všetky dokumenty o výstavbe, vrátane vizualizácií, informácií o archeologickom výskume, pamiatkach, ktoré sa pri ňom našli a spôsobe ich ochrany," uviedla Kancelária NR SR.

Pre zriadenie webstránky sa rozhodol predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD). Dôvodom sú diskusie aj o pamiatkach a ich ochrane. "Vzhľadom na to, že okolo rekonštrukcie hradu vzniká veľa diskusií, novým informačným portálom chceme verejnosti transparentne ukázať, čo sa na hrade robí i to, ako bude vyzerať po rekonštrukcii a na čo na môžu Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta tešiť," vysvetlil Pellegrini.

Stránka www.bratislava-hrad.sk bude podľa kancelárie denne aktualizovaná aj o zábery z priemyselných kamier, na ktorých vidno, ako prebiehajú práce. "Okrem toho si návštevníci webu môžu pozrieť aj online výstavu, ktorá zachytáva rekonštrukciu hradu a od 16. marca je návštevníkom bezplatne dostupná v informačnom centre parlamentu na Západnej terase Bratislavského hradu," doplnila Kancelária NR SR.

Informačné centrum je miestom, ktoré Kancelária NR SR zriadila na stretávanie sa odborníkov a diskusie o ochrane pamiatok, ktoré sa pri archeologických prieskumoch našli.