Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Verejnosť si môže v B. Bystrici vyskúšať správnu techniku umývania rúk

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Svetový deň hygieny rúk, ktorý pripadá každoročne na 5. mája, upozorňuje na potrebu správnej hygieny rúk v nemocniciach na všetkých úrovniach, a to od zamestnancov cez pacientov až po návštevníkov.

Banská Bystrica 3. mája (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa hygieny rúk pripravila Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta spolu s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici osvetové podujatie. Verejnosť si tak bude môcť v piatok v priestoroch banskobystrickej polikliniky vyskúšať správnu techniku umývania rúk. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Nacvičiť si správnu techniku dezinfekcie rúk budú môcť návštevníci nemocnice od 10.00 do 12.00 h, účinnosť budú môcť otestovať s pomocou špeciálnej UV lampy. "Dezinfekčný prostriedok s obsahom fluorescenčnej látky pod ultrafialovým žiarením odhalí nedostatočne vydezinfikované časti rúk. Najčastejšie ide o končeky prstov, palec, chrbát ruky a priestory medzi prstami," vysvetlila Maťašeje.

Svetový deň hygieny rúk, ktorý pripadá každoročne na 5. mája, upozorňuje na potrebu správnej hygieny rúk v nemocniciach na všetkých úrovniach, a to od zamestnancov cez pacientov až po návštevníkov. Pozornosť má upriamiť najmä na nebezpečenstvá prenosu infekcie na rizikových hospitalizovaných pacientov.