Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Veriaci si v Bratislave uctia 7. výročie pontifikátu Benedikta XVI.

Pápež Benedikt XVI. Foto: TASR/AP

Pred siedmimi rokmi - 19. apríla 2005 kolégium kardinálov zvolilo nemeckého kardinála Josepha Ratzingera za 265. pápeža Katolíckej cirkvi. Pre svoj pontifikát si vybral meno Benedikt XVI.

Bratislava 7. mája (TASR) - Siedme výročie pontifikátu pápeža Benedikta XVI. si dnes veriaci na Slovensku osobitne pripomenú počas svätej omše v Katedrále sv. Martina v Bratislave o 17.00 h.

Slávnostnú omšu bude pri tejto príležitosti celebrovať bratislavský arcibiskup a metropolita Mons. Stanislav Zvolenský. Zúčastnia sa na nej viacerí biskupi Slovenska ako aj apoštolský nuncius v SR arcibiskup Mons. Mario Giordana. Bohoslužbu odvysielajú v priamom prenose katolícke médiá - TV LUX a Rádio LUMEN.

Pred siedmimi rokmi - 19. apríla 2005 kolégium kardinálov zvolilo nemeckého kardinála Josepha Ratzingera za 265. pápeža Katolíckej cirkvi. Pre svoj pontifikát si vybral meno Benedikt XVI. Pri príležitosti 7. výročia pontifikátu i nedávnych 85. narodenín pápeža, bratislavský arcibiskup a metropolita Mons. Stanislav Zvolenský poslal Svätému otcovi blahoprajný list a vyjadril radosť a vďaku za jeho službu.

Pápež Benedikt XVI. sa narodil v bavorskom mestečku Marktl am Inn a 16. apríla 2012 sa dožil 85 rokov. Za sedem rokov svojho pontifikátu Benedikt XVI. vykonal 23 zahraničných ciest do 23 rôznych krajín a uskutočnil 26 ciest v rámci Talianska, informovala Tlačová kancelária KBS v Bratislave.