Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vianočná kvapka krvi v Bratislave bude 5. decembra

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mesto spoločne s Národnou transfúznou službou SR je pripravené prijať viac ako stovku dobrovoľných darcov, pričom pre každého je prichystané prekvapenie.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Už 7. ročník Vianočnej kvapky krvi v Bratislave sa začne v piatok 5. decembra od 07.45 h v priestoroch Primaciálneho paláca. Predvianočná benefičná akcia Tisíc a jedna kvapka krvi deťom pre život je otvorená pre každého, kto chce darovaním najcennejšej tekutiny nezištne pomôcť iným.

Ako informoval riaditeľ kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy, mesto spoločne s Národnou transfúznou službou SR je pripravené prijať viac ako stovku dobrovoľných darcov, pričom pre každého je prichystané prekvapenie, vyrobené deťmi z centier voľného času a umeleckých škôl.

Andrassy pripomenul, že Vianočná kvapka je už niekoľko rokov spájaná s projektom "Deťom pre život", pričom návštevníci stránky samosprávy (www.bratislava.sk) môžu v týchto dňoch dražiť dres slovenskej futbalovej reprezentácie s podpismi všetkých hráčov, dres úspešného hokejového útočníka Ladislava Nagya, a taktiež repliku dresu bratislavského ŠK Slovan z roku 1927. Financie získané z dražby budú použité na nákup darčekov, ktoré dostanú deti hospitalizované na onkologickom oddelení DFNsP. Dražené futbalové, hokejové dresy budú novým majiteľom odovzdané počas Vianočnej kvapky krvi.