Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Vianočné stromčeky v Banskej Bystrici budú odvážať do 5. februára

Ilustračná foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Mesto v tejto súvislosti žiada obyvateľov, aby stromčeky ukladali vedľa kontajnerov určených na komunálny odpad tak, aby boli na dostupnom a viditeľnom mieste.

Banská Bystrica 8. januára (TASR) - Od pondelka sa v Banskej Bystrici začína odvoz živých vianočných stromčekov. Zber, ktorý potrvá do 5. februára, je zabezpečený raz do týždňa. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti.

Mesto v tejto súvislosti žiada obyvateľov, aby stromčeky ukladali vedľa kontajnerov určených na komunálny odpad tak, aby boli na dostupnom a viditeľnom mieste. Predtým ich treba zbaviť všetkých ozdôb.

"V prípade, že sa niekto nestihne zbaviť či už živého, alebo umelého stromčeka do stanoveného termínu, môže to urobiť celoročne a bezodplatne v zbernom dvore v Radvani," uviedol magistrát s tým, že otváracie hodiny a dôležité kontakty možno nájsť na webe mesta.

Všetky informácie, ktoré sa týkajú nakladania s komunálnym odpadom, alebo harmonogramy jeho zberu počas tohto roka nájdu občania v brožúrke Kam s komunálnym odpadom. V týchto dňoch ju postupne distribuujú do všetkých domácností v Banskej Bystrici.