Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vianočné trhy v Bratislave budú strážiť policajti nepretržite

Vianočné trhy. Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Siváková

Čas adventu vlani poznačili teroristické útoky vo viacerých európskych metropolách. Ich cieľom boli aj vianočné trhy.

Bratislava 21. novembra (TABLET.TV) – Výkon policajnej hliadkovej služby počas vianočných trhov bude zabezpečovaný v centre hlavného mesta nepretržite 24 hodín denne. Pre TABLET.TV to potvrdila Tatiana Kurucová, hovorkyňa Mestskej polície Bratislava v súvislosti s pripravovanými bezpečnostnými opatreniami počas tohtoročných vianočných trhov.

Čas adventu vlani poznačili teroristické útoky vo viacerých európskych metropolách. Ich cieľom boli aj vianočné trhy. Na berlínskych trhoch vrazil kamión do davu ľudí, kde prišlo päť dní pred Vianocami o život 12 ľudí a takmer 50 sa zranilo.

Aj v tejto súvislosti viaceré metropoly posilňujú v tomto roku bezpečnosť. Vo Viedni alebo v Prahe inštalujú železobetónové zábrany, ktoré majú zabrániť vstupu vozidlám na verejné priestranstvo s davmi ľudí.



Podobné železobetónové zábrany však v Bratislave nebudú. „V Bratislave fungujú takzvané mechanické zátarasy, ktoré vedia policajti použiť, avšak naše vianočné trhy budú v zastavanej časti mesta, kde nie je prístup k autám, čiže si myslíme, že tieto zátarasy budú postačovať,“ uviedla hovorkyňa Magistrátu hlavného mesta Bratislavy Zuzana Onufer.

Na bezpečnosť bude preto v uliciach hlavného mesta dohliadať vyšší počet policajných hliadok. Potvrdila to tak hovorkyňa mesta, ako aj mestskej polície. „Máme svoje metódy, ako pri mimoriadnej situácii postupovať, aké využiť nástroje. Toto platí hlavne pri veľkých masových podujatiach, akými sú aj vianočné trhy, preto aj počas vianočných trhov budú vo zvýšenej miere posilnené hliadky mestskej aj štátnej polície.“ Ako dodala Kurucová, v rámci realizácie pripravovaných opatrení bude bratislavská mestská polícia úzko spolupracovať aj s krajskou políciou.