Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Vianočný beh je vypredaný, ulicami Lučenca pobeží tisícka pretekárov

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Palkovič

Vianočný beh má v Novohrade dlhoročnú tradíciu, prvýkrát sa konal ešte v roku 1967.

Lučenec 24. decembra (TASR) - V uliciach Lučenca sa v utorok (26. 12.) uskutoční v poradí už 56. ročník Vianočného behu mesta Lučenec. Na podujatí sa v rôznych súťažných disciplínach tento rok predstaví tisícka bežcov z 12 krajín. Pre TASR to uviedol riaditeľ pretekov Marian Duzbaba.

"Na tento rok sme svoj cieľ stanovili na účasť 1000 pretekárov a päť dní pred podujatím sme mali vypredané, čo sa nestáva často," uviedol Duzbaba. Bežci budú počas lučeneckého vianočného behu súťažiť vo viacerých disciplínach. Súčasťou podujatia je beh na 200 metrov určený pre deti, minibeh s dĺžkou tri kilometre (km), Beh Vladimíra Findru na päť km, päť km dlhá trať pre Nordic Walking i Štefanská dvadsiatka.

Centrom podujatia, ktoré odštartuje v ranných hodinách, bude už tradične Námestie Republiky. "Na námestí sa bude nachádzať štart aj cieľ, zabezpečené tu bude občerstvenie pre divákov i pretekárov, rovnako šatne či toalety," dodal Duzbaba.

Vianočný beh má v Novohrade dlhoročnú tradíciu, prvýkrát sa konal ešte v roku 1967. V minulosti sa bežalo cez obce Kalinovo i Veľkú Ves, neskôr do Haliče a späť. Posledné roky sa podujatie koná v uliciach mesta Lučenec.