Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vianočný stromček v Trebišove stojí, silvestrovská šou bude lacnejšia

Na snímke inštalácia vianočného stromčeka na kruhový objazd na ul. M. R. Štefánika v nedeľu 29. novembra 2015 v Trebišove. Foto: TASR/Roman Hanc

Tohtoročný živý vianočný stromček je vysoký 13 metrov.

Trebišov 30. novembra (TASR) - Na blížiace sa vianočné sviatky a Silvester sa pripravuje mesto Trebišov. Stalo sa už tradíciou, že centrálny vianočný stromček stojí v priestore kruhového objazdu pri mestskej tržnici. Preniesli ho tam aj v prvú adventnú nedeľu (29.11.), zažiari o týždeň neskôr.

"Je to už akási predpríprava na vianočný čas, ktorý nás onedlho čaká. Umiestnenie vianočného stromčeka má svoj špecifický význam, už len tým, že stojí na kruhovom objazde," uviedol pre TASR primátor Trebišova Marek Čižmár. Verí, že sa tento rok bude páčiť nielen Trebišovčanom, ale aj návštevníkom mesta.

Tohtoročný živý vianočný stromček je vysoký 13 metrov. Jeho výzdoba je naplánovaná na tento týždeň. "Magistrát nedokupoval v tomto roku žiadne ďalšie vianočné ozdoby. Výzdoba je teda porovnateľná s tou minuloročnou," povedala pre TASR hovorkyňa mesta Martina Kužmová.



Okrem neho už vedenie mesta zabezpečilo ďalšiu svetelnú vianočnú výzdobu. Sviatočné prvky zdobia stĺpy verejného osvetlenia, na budove mestského kultúrneho strediska sú vianočné gule a predzvesťou vianočných sviatkov je aj dekorácia v podobe anjela s trúbkou, ktorá vypĺňa priestor na Mariánskom námestí medzi Farským kostolom Návštevy Panny Márie a budovou základnej umeleckej školy. Na Ulici M. R. Štefánika je vianočným osvetlením vyzdobených päť stromčekov.

Trebišov oslávi aj tento rok koniec starého roka a privíta nový. "Oslavy ukončenia starého roka a privítania Nového roka 2016 budú prebiehať pred mestským kultúrnym strediskom s reprodukovanou hudbou od 23.00 do 01.00 h. Na polnoc je pripravené odpálenie ohňostroja. Keďže mesto vychádza z vlastných finančných možností, v porovnaní so Silvestrom 2014 bude nočná šou na oblohe lacnejšia," spresnila hovorkyňa.