Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Víchrica v Demänovskej doline pováľala desiatky stromov na cestu

Ilustračná snímka.

Po polnoci sa záchranárom podarilo cestu sprejazdniť.

Demänovská Dolina 10. februára (TASR) - Hlavná cesta v Demänovskej Doline bola v noci nadnes pre víchricu úplne neprejazdná. Horskí záchranári z Nízkych Tatier spoločne s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši odstraňovali z komunikácie asi 30 stromov.

Podľa informácií Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši na vjazde do doliny riadili premávku policajti, ktorí všetky autá vracali späť smerom na Liptovský Mikuláš. "Spoločne s hasičmi sme postupne prepílili všetky stromy a krátko po polnoci sa nám podarilo cestu sprejazdniť," informuje Horská záchranná služba na svojej oficiálnej internetovej stránke.

"Situácia v Demänovskej Doline bola najhoršia v celom Žilinskom kraji. Hasiči tu boli vyslaní včera pred 20.00 h a ich zásah bol ukončený približne 02.00 h. Ráno sa do Demänovskej Doliny vrátili opäť. Zásah im navyše sťažoval silný nárazový vietor," informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová.