Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Pozrite si to naj z Liptova za 2,5 minúty

Foto zo spotu LIPTOV official spot 2014 Foto: Rastislav Hatiar

Región Liptova predstavuje regionálna agentúra cestovného ruchu - Klaster Liptov v pôsobivom filmovom spote.

Bratislava/Liptovský Mikuláš 10. decembra (Teraz.sk) – Slovensko sa môže popýšiť rôznorodými prírodnými krásami, ktoré akoby sa zrodili pre filmové plátno. Mnohé z nich sa nachádzajú na Liptove, ktorý zakladateľ slovenskej turistiky a autor prvých slovenských turistických sprievodcov Miloš Janoška už v roku 1947 označil za najkrajší kút Slovensku vo svojej knihe Krásy Liptova.

Spot o Liptove:



LIPTOV official spot 2014 from Rasto Hatiar on Vimeo.



Filmárovi Rastislavovi Hatiarovi sa teraz podarilo zachytiť to najlepšie z Litova v pôsobivom videu, ktoré pripravil pre regionálnu agentúru cestovného ruchu - Klaster Liptov. „Video má propagovať tento región, ktorý patrí k najnavštevovanejším na Slovensku. Zároveň si však myslím, že video nepropaguje len konkrétny región, ale celé Slovensko, ktorého mnohé z krás, kultúrnych pamiatok a turistický atrakcií sú sústredené práve na Liptove,“ povedal autor o svojom spote.

Zábery do spotu priebežne nahrával od jari do jesenie roku 2014. „Samozrejme mnohé zaujímavé miesta tam nenájdete, pretože jednoducho nebolo v mojích silách obsiahnúť všetko v takomto čase, aby to nebolo zbytočne dlhé a nudné. O Liptove ako aj Slovensku by sa dalo spraviť tisíce spotov a každý by mohol byť iný, toto je video ako sa na môj rodný kraj pozerám ja,“ dodal.

Vo videu vystupuje niekoľko známych osobností Liptova napríklad hudobná skupina Ploštín Punk, zjazdárka Petra Vlhová, kanoista Alexander Slavkovský, extrémny lezec a lyžiar Miro Peťo a iní menej známy ľudia, športovci, umelci. Kamerové zábery Hatiar zväčša robil sám. So zábermi prírody mu pomohol Rasťo Dobrovodský, fotky z jaskýň urobil Pavol Staník, prispel aj Ľubo Trizna.