Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

VIDEO: V bratislavskej Rači spojazdnia školský bazén už v septembri

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Bratislavský samosprávny kraj pokračuje aj v rekonštrukcii školských bazénov na ďalších dvoch školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Bratislava 29. marca (TASR) - Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa dnes zúčastnili kontrolného dňa na rekonštruovanom školskom bazéne Strednej odbornej školy (SOŠ) hotelových služieb a obchodu na Pántoch. Ten by mal byť opäť funkčný už na prelome leta a jesene.

"V roku 2015 sme dali robiť štúdiu o tom, ako Bratislavčania trávia voľný čas a aké športoviská im chýbajú. Na prvom mieste boli jednoznačne plavárne. Teším sa, že za dva roky pribudne v Bratislave už druhá plaváreň. To je dobrá správa, pretože nielen škola, ale aj verejnosť bude môcť plaváreň využívať," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Rekonštrukcia bazénu na SOŠ hotelových služieb a obchodu na Pántoch v Bratislave zahŕňa výmenu technologického zariadenia, opravu rozvodov ústredného vykurovanie, výmenu obkladov a dlažieb, opravu sociálneho zázemia bazénu, rozvody vody a kanalizácie, oprava obkladu a dlažieb, výmena zárubní a dvier, výmena vodovodných batérii a zariaďovacích predmetov v sociálnych zariadeniach bazénu, výmena okien objektu bazéna. Rozpočet rekonštrukcie je 381.501,50 eur s DPH a termín dokončenia je júl 2017.

Po rekonštrukcii bude školský bazén slúžiť nielen žiakom školy, ale aj športovým klubom a vyhradené hodiny pre plávanie bude mať aj verejnosť. Rovnako bude bazén slúžiť aj plaveckým kurzom.




"Práce pokračujú v súlade s harmonogramom. Predpokladaný čas, 150 dní, ako bol uzatvorený v zmluve, bude dodržaný. Verím, že v septembri tu budeme všetci hromadne skákať do bazéna a školský rok sa začne s novým bazénom. Bazén, kým fungoval do roku 2003, bol v tejto lokalite veľmi využívaný a verím, že bude ešte viac, pretože s Centrom voľného času a so školou je už pripravený zámer využitia. K dispozícii by mal byť nielen škole, ale aj verejnosti a aj seniorom z DSS v Rači," dodala poslankyňa krajského zastupiteľstva Anna Zemanová.

Bratislavský samosprávny kraj pokračuje aj v rekonštrukcii školských bazénov na ďalších dvoch školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Rekonštrukcia bazéna na Gymnáziu Ladislava Novomeského na Tomášikovej v Bratislave sa začne už o pár týždňov, čaká sa na dodanie technológie, a pri oprave bazénu na SPŠ stavebnej a geodetickej čaká župa na vydanie stavebného povolenia. Následne kraj vyhlási súťaž na dodávateľa stavebných prác. Rekonštrukcia bazéna na Tomášikovej ulici bude stáť cca 110.384 eur a na SPŠ stavebnej a geodetickej sa predpokladaná suma 1.089.600 eur. Pred dvomi rokmi Bratislavský kraj prispel sumou pol milióna eur aj na Petržalskú plaváreň.