Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Želiezovce schválili predaj pozemku pre nové obchodné centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

V týchto dňoch bude s úspešným uchádzačom uzatvorená kúpnopredajná zmluva, následne investor pristúpi k zmene územného plánu.


Želiezovce 7. februára (TASR) - Mestské zastupiteľstvo v Želiezovciach schválilo uzavretie kúpnopredajnej zmluvy so spoločnosťou KLM real estate, a. s., na odpredaj nehnuteľnosti v katastrálnom území mesta Želiezovce o výmere 8707 štvorcových metrov, na ktorej developer vybuduje nové obchodné centrum. Predpokladaný rozpočet na jeho výstavbu je podľa slov primátora mesta Želiezovce Ondreja Juhásza vo výške 3,5 milióna eur.

V týchto dňoch bude s úspešným uchádzačom uzatvorená kúpnopredajná zmluva, následne investor pristúpi k zmene územného plánu a musí prebehnúť klasický postup so všetkými orgánmi štátnej správy a správcami inžinierskych sietí. "Urobíme všetko pre to, aby práce mohli byť zahájené v apríli, pričom kolaudácia projektu a samotný začiatok užívania nových obchodných priestorov sa podľa predbežných informácií počíta k vianočným sviatkom tohto roka," vyjadril sa Juhász.

Okrem toho developer prisľúbil na tomto pozemku vybudovať aj nové detské ihrisko. "To v tejto lokalite dlhodobo chýba. Ďalšou požiadavkou mestského zastupiteľstva bol prísľub pomoci developera pri zmene územného plánu danej zóny projektu v oblasti technickej, ako aj finančnej," informoval primátor s tým, že mesto Želiezovce vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na odpredaj tohto pozemku, ktorý je už 27 rokov nevyužívaný. Ten slúži na účely zmiešanej výstavby, čiže na bytovú výstavbu, ako aj na výstavbu občianskej vybavenosti.

Do obchodnej verejnej súťaže sa prihlásila spomenutá spoločnosť ako jediný uchádzač, pričom za pozemok ponúkla cenu 25,20 eura za štvorcový meter. Mestská pokladnica tak za jeho predaj môže počítať s príjmom 219.416,40 eura.

Podľa jeho slov bol zámer budovania nového obchodného centra na tomto mieste publikovaný na webe samosprávy, ku ktorému mali občania niekoľko pripomienok. "Vo všeobecnosti je to pre naše mesto a jeho obyvateľov vítaný zámer najmä z hľadiska cenovej konkurencie či sortimentu tovaru. Na základe predbežných informácií developera budú v novom obchodnom centre prevádzky textilu, drogérie či potravín a našou požiadavkou bolo, aby sa v danom projekte vybudovali aj obchodné priestory pre domácich podnikateľov," ukončil Juhász.