Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 13. jún 2024
< sekcia Regióny

Vinári privítajú návštevníkov vo svojich pivniciach i viniciach

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov spolu s mestom Pezinok pozýva milovníkov vína a prírody na nové podujatie Víno a levanduľa.

Bratislava 6. júla (TASR) – Vinári a vinohradníci na Malokarpatskej vínnej ceste avizujú svoje najbližšie podujatia, ktoré súvisia s čoraz obľúbenejšou vínnou turistikou v regióne.

Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov spolu s mestom Pezinok pozýva milovníkov vína a prírody na nové podujatie Víno a levanduľa. Bude sa konať 14. júla od 11.00 do 21.00 h vo vinohradoch v Pezinku. Na podujatí sa bude prezentovať okolo dvadsať vinárov z Pezinského vinohradníckeho rajónu. Zároveň návštevníci budú môcť zavítať do unikátneho vinohradu, ktorý je okrem viniča spojený s výsadbou levandule a stredoeurópskej flóry. V ponuke bude tradičná keramika a nebude chýbať ani kotlíkový guláš, fazuľová polievka, či grilované špeciality. Základné vstupné, v ktorom je započítaný degustačný pohár, mapka a 10 degustačných lístkov, je päť eur. Vstupné sa bude predávať priamo na podujatí v známom rekreačnom areáli Rozálka v Pezinku.

Zaujímavým podujatím bude Deň vo vinohradoch. Štvrtý ročník akcie sa v tomto roku uskutoční 8. septembra od 13.00 do 19.00 h. Pre návštevníkov sprístupnia svoje vinice vinohradníci od bratislavskej Rače až po Suchú nad Parnou pri Trnave. Okrem koštovky vína budú môcť ochutnať aj hrozno na koreni, z ktorého sa víno vyrába. Cena vstupenky je 12 eur. V cene sú bonusy na nákup vína v celkovej hodnote šesť eur. Lístky sa dajú objednať od 20. augusta prostredníctvom objednávkového formulára na www.mvc.sk, alebo osobne v Malokarpatskom osvetovom stredisku v Modre.

Každoročným vyvrcholením aktivít Združenia Malokarpatská vínna cesta sú jesenné Dni otvorených pivníc. „Tento rok sa uskutočnia 16. a 17. novembra. Opäť očakávame účasť vyše 5000 návštevníkov v približne 120 pivniciach, ktoré otvoria vinári od Bratislavy až po Trnavu,uviedol predseda združenia Milan Pavelka.