Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Virtuálna prehliadka má uľahčiť orientáciu v mestskom úrade v Martine

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mestský úrad v Martine je prvým na Slovensku, kde sa realizovala virtuálna prehliadka.

Martin 19. januára (TASR) – Mesto Martin dnes ako prvé na Slovensku predstavilo virtuálnu prehliadku mestského úradu, ktorá ponúka možnosť zoznámiť sa prostredníctvom internetu s priestormi úradu pred jeho návštevou.

"Návštevníci si môžu prejsť mestský úrad po jednotlivých poschodiach. Urobiť si virtuálnu prehliadku zasadačky mestského úradu, kde zasadá mestské zastupiteľstvo, zasadačky mestskej rady, poprechádzať sa po chodbách klientskeho centra, pozrieť si, pri ktorých okienkach sa čo vybavuje. A poprechádzať sa po kanceláriách vedenia mesta - primátora, viceprimátorov, prednostky úradu," informoval druhý zástupca primátora mesta Martin Imrich Žigo.

Doplnil, že virtuálnu prehliadku mestského úradu spracovala spoločnosť Panogo, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, pričom cena bola 950 eur. "Mestský úrad v Martine je prvým na Slovensku, kde sa realizovala virtuálna prehliadka. Dokonca si dovolím tvrdiť, že je to jediný mestský úrad v Európe. Veríme, že virtuálna prehliadka mestského úradu bude prínosom najmä pre občanov Martina. Myslím si, že je to dokonalý spôsob prezentácie," povedal riaditeľ spoločnosti Panogo Miroslav Jurčo.

Mesto chce podľa Žiga v prípade záujmu pridať do prehliadky všetky kancelárie úradu a sprehľadniť tak orientáciu v prípade, že sa klient rozhodne vyhľadať konkrétneho pracovníka mestského úradu. "Sám veľmi dobre viem, že môže byť frustrujúce hľadať konkrétneho pracovníka v budove, ktorú nepoznáte. Virtuálna prehliadka pomôže klientom ušetriť nielen čas, ale mnohokrát aj trpezlivosť," dodal martinský viceprimátor.