Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

Viskupič: V Trnave otvorila Zdravá župa novú kardiologickú ambulanciu

Na snímke predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pacienti sa môžu na vyšetrenie objednať telefonicky počas ordinačných hodín, starostlivosť je hradená z verejného zdravotného poistenia.

Trnava 14. februára (TASR) – Nové zdravotnícke stredisko, ktoré na Študentskej ulici v Trnave prevádzkuje krajská spoločnosť Zdravá župa, rozšírilo svoje služby o kardiologickú ambulanciu a plánuje otvoriť aj ďalšie. Informoval o tom predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.

"V uplynulom období sa TTSK opäť stal poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a otvorili sme moderné zdravotnícke centrum v Trnave. K ambulancii všeobecného lekára pre dospelých sme pridali aj kardiologickú ambulanciu. Špecialistov v tomto odbore je v Trnavskom kraji nedostatok, preto sme sa rozhodli pomôcť pacientom s kardiovaskulárnymi chorobami," uviedol Viskupič.

Podľa riaditeľky Odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucie Šmidovičovej TTSK plánuje rozširovať ponuku zdravotnej starostlivosti v dočasne nedostatkových odbornostiach ako diabetológia alebo neurológia. Počíta sa tiež s vytvorením podobných centier v ďalších častiach kraja v súlade s pripravovanou Stratégiou rozvoja zdravotníctva na území Trnavského kraja s výhľadom do roku 2030, ktorá navrhuje optimálnu sieť ambulantných zdravotníckych zariadení.

Pacienti sa môžu na vyšetrenie objednať telefonicky počas ordinačných hodín, starostlivosť je hradená z verejného zdravotného poistenia.