Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Kežmarku rozšírili bezpečnostný kamerový systém

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Mesto Kežmarok zrealizovalo projekt Rozšírenie bezpečnostného kamerového systému v meste v oblasti prevencie kriminality.

Kežmarok 11. novembra (TASR) – V Kežmarku pribudlo päť bezpečnostných kamier a dva nové LCD monitory, ktoré slúžia samospráve v oblasti prevencie kriminality. O novinkách v tejto oblasti informovala samospráva na svojej internetovej stránke mesta.

Mesto Kežmarok zrealizovalo projekt Rozšírenie bezpečnostného kamerového systému v meste v oblasti prevencie kriminality. Jeho cieľom bolo predchádzať, potláčať a zamedzovať vzniku respektíve prehlbovaniu rastu kriminálnej činnosti prostredníctvom kamerového systému a okamžitým zásahom mestskej polície.

Projekt bol na Radu vlády SR pre prevenciu kriminality podaný v auguste 2015. Celkový rozpočet projektu bol vyčíslený približne na 22.000 eur, pričom ho finančne podporilo Ministerstvo vnútra SR vo výške 13.000 eur. V meste tak pribudlo päť kamier a dva LCD monitory. Kamery sú umiestnené v centre, na historickom cintoríne a na sídliskách.