Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Vo Veľkom Krtíši pôjde výťažok z predaja punču na nákup CT prístroja

Vianočný punč - ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Akcia má už v meste tradíciu. Punč predával primátor.

Veľký Krtíš 25. decembra (TASR) - Celkom 1277,35 eura sa podarilo vyzbierať počas nedávneho predaja vianočného punču, ktorý na námestí vo Veľkom Krtíši predával primátor Dalibor Surkoš. Finančné prostriedky poputujú aj tento rok do nemocnice a pomôžu pri kúpe CT prístroja.

"Primátor predával punč počas podujatia s názvom Čaro Vianoc. Program s vianočnými koledami, Dedom Mrázom, Čertom, Perinbabou a skupinou The Beatles REVIVAL bol jeho súčasťou. Nechýbali vianočné trhy," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu vo V. Krtíši Erika Grega. "Novinkou Čara Vianoc boli tento rok papierové poháre a šálky. Tie si mohli návštevníci zakúpiť, alebo priniesť vlastné," dodala.

Výťažok z predaja punču už v minulosti pomohol mnohým rodinám v meste, ktorých finančná situácia nebola priaznivá. "Napríklad Aničke prispel na kúpeľnú liečbu, Dominikovi na rehabilitácie, Nikolke na zakúpenie kompenzačných pomôcok. Minulý rok výťažok poputoval do veľkokrtíšskej nemocnice a tak vďaka nemu pribudol v nemocnici nový EKG prístroj," doplnila hovorkyňa mesta.