Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vládnych 23 miliónov eur na EYOF označil J. Nosko za skvelú správu

Ján Nosko, archívna snímka. Foto: TASR Dušan Hein

Do mesta pod Urpínom zavítajú tisícky športovcov a návštevníkov zhruba z 50 európskych krajín.

Banská Bystrica 21. augusta (TASR) – Za skvelú správu pre Banskú Bystricu označil na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko v stredu informáciu, že vláda na svojom rokovaní schválila pre mesto, ktoré bude v roku 2021 organizátorom letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), 23 miliónov eur. Do mesta pod Urpínom v tom čase zavítajú tisícky športovcov a návštevníkov zhruba z 50 európskych krajín.

"Vláda schválila 12 miliónov eur na organizáciu podujatia EYOF 2021 v Banskej Bystrici. Bude financované výlučne z rozpočtu vlády, účastníckych poplatkov a príspevku Európskej komisie. Je to jasný odkaz toho, že EYOF nebudú platiť Banskobystričania na úkor iných priorít. Okrem toho dnes vláda schválila aj 11 miliónov eur na rekonštrukciu a výstavbu športovej infraštruktúry v meste. Vďaka tomu nebudeme musieť v budúcnosti investovať do niektorých športovísk z rozpočtu mesta a zostane nám tak viac na iné oblasti, ako napríklad doprava, školstvo a sociálne veci," konštatoval Nosko na sociálnej sieti. Poďakoval sa členom vlády za profesionálnu spoluprácu.

"Ako Košičanovi mi je ľúto, že vedenie mesta nevyužilo jedinečnú príležitosť a vzdalo sa organizácie EYOF 2021. Tejto príležitosti sa chopila Banská Bystrica a vláda mestu dnes schválila peniaze na organizáciu festivalu, ale i na výstavbu novej športovej haly. Držím Bystričanom palce, aby sa im podarilo zorganizovať nezabudnuteľné hry," uviedol na sociálnej sieti podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Banská Bystrica má na organizáciu podujatia iba dva roky, pričom bežne to býva okolo piatich rokov.