Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Regióny

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Po zrážke s vlakom zomreli tri ženy

Zrážka nákladného vlaku s osobným vozidlom. Foto: HaZZ/Facebook

Pri nehode zasahujú hasiči z Lipian a Sabinova. Na havarovanom vozidle vykonávajú protipožiarne opatrenia.

Bratislava 24. septembra (TASR/Teraz.sk) - Zrážka nákladného vlaku s autom v obci Rožkovany v okrese Sabinov si v utorok vyžiadala životy troch ľudí. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Ako priblížila, nehoda sa stala pred 14.30 h. "Z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke osobného vozidla s nákladným vlakom. Vo vozidle sa v čase udalosti viezli tri dospelé osoby, ktoré na mieste svojim zraneniam podľahli." Polícia na sociálnej sieti uvádza, že údajne išlo o tri ženy.

Pri nehode zasahujú hasiči z Lipian a Sabinova. Na havarovanom vozidle vykonávajú protipožiarne opatrenia.

Výberová chronológia tragických nehôd na železničných priecestiach

16. septembra 2016
Veľký Meder: Nehoda vlaku REX 774 Komárno - Bratislava spoločnosti RegioJet, ktorý sa na priecestí vo Veľkom Mederi zrazil s kamiónom, si vyžiadala život rušňovodiča, ktorý podľahol 7. októbra v nemocnici následkom vážnych zranení. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.

19. decembra 2017
Nový Svet: Krátko pred 9.00 h sa pri obci Nový Svet v okrese Senec zrazil osobný vlak s nákladným vozidlom. Hasiči z vlaku vyslobodili rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam podľahol. Cestujúci vo vlaku neutrpeli žiadne zranenia.

7. apríla 2018
Košice: Zrážku nákladného vlaku prevážajúceho naftu s vozidlom Tatra, ku ktorej došlo po 12.45 h v Košiciach-Šaci, neprežil vodič nákladného auta. Rušňovodiča previezli do nemocnice. Následkom zrážky došlo k požiaru nákladného auta.

5. júna 2018
Bánovce nad Bebravou: Zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo krátko pred 5.30 h v úseku Bánovce nad Bebravou – Rybany, si vyžiadala život vodiča osobného auta. Vo vlaku sa nachádzalo v čase zrážky približne 30 cestujúcich, ktorí sa nezranili.

2. júla 2018
Zemianska Olča: Medzi stanicami Bodza a Zemianska Olča v okrese Komárno sa o 20.30 hodine zrazilo osobné auto s vlakom RegioJet. Vlak tlačil auto niekoľko metrov pred sebou. Vodič zomrel na mieste nehody. Cestujúci z vlaku, rušňovodič i stevardka neutrpeli pri zrážke žiadne zranenia.

20. júla 2018
Svrčinovec: Pri zrážke osobného vlaku a traktora vo Svrčinovci v okrese Čadca zahynula 74-ročná spolujazdkyňa z traktora. Vodičovi traktora policajti pri dychovej skúške namerali 2,44 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Vodič z poľnej cesty vošiel na chránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom.

17. decembra 2018
Šurany: Rýchlik smerujúci z Banskej Bystrice do Bratislavy sa zrazil pri Šuranoch v okrese Nové Zámky s osobným autom, v ktorom sedeli dve ženy a jedno dieťa. Osobné motorové vozidlo Renault Fluence šoférovala 32-ročná vodička. S ťažkými zraneniami ju previezli do nemocnice. Pri nehode sa smrteľne zranila 39-ročná žena a jej 11-ročná dcéra.

24. apríla 2019
Bratislava: Po zrážke s vlakom na priecestí za zastávkou Petržalka zomreli dvaja muži. Nehoda sa stala na železničnom priecestí za železničnou zastávkou Bratislava-Petržalka v smere na železničnú zastávku Rusovce.

5. júla 2019
Levice: V katastri obce Horný Pial v okrese Levice sa na železničnom priecestí zrazil rýchlik s osobným autom, pričom zahynuli dvaja ľudia.