Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo štvrtok sa začnú tekvicové dni v Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Zaujímavosťou októbrového kulinárskeho programu je súťaž pre najmenších Bratislavčanov vo vyrezávaní tekvíc, ktorá sa začne v sobotu popoludní.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Kulinárska sezóna na Primaciálnom námestí v Bratislave bude pokračovať vo štvrtok (18.10.), keď sa v hlavnom meste začnú Tekvicové dni. Prezentácia rôznych chutí a vôní jesenných jedál potrvá tri dni, teda do soboty (20.10.).

"Primaciálne námestie sa na tri dni zmení na priestor, kde si budú môcť Bratislavčania i návštevníci mesta vychutnávať špeciality jesennej kuchyne, budú sa môcť priučiť kulinárskym tajomstvám profesionálnych kuchárov. Oficiálne otvorenie Tekvicových dní v slovenskej metropole bude vo štvrtok o 11.00 h za účasti Michala Rabinu, svetovo uznávaného rakúskeho šéfkuchára," informoval hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Príprava jedál bude prebiehať každý deň od 10.00 do 22.00 h. Zaujímavosťou októbrového kulinárskeho programu je súťaž pre najmenších Bratislavčanov vo vyrezávaní tekvíc, ktorá sa začne v sobotu popoludní.