Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Vo Svite sa od piatka uskutoční stretnutie Hnutia Modlitby matiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spoločenstvo Modlitby matiek na Slovensku oslávilo pred tromi rokmi štvrťstoročie svojho založenia.

Bratislava/Svit 4. mája (TASR) - V podtatranskom meste Svit sa od piatka (5. 5.) uskutoční celoslovenské stretnutie Hnutia Modlitby matiek z komunity Útecha. Informuje o tom na svojom webe Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Mamy z celého Slovenska sa každoročne na jar stretávajú práve vo Svite. "Nie je to púť, ale duchovná obnova pre matky z Hnutia Modlitby matiek," informovala za organizátorov Jana Pajanová. Stretnutie sa začína v piatok svätou omšou o 18.00 h a končí sa v nedeľu (7. 5.).

V sobotu (6. 5.) o 11.00 h bude v Kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite celebrovať pre mamy svätú omšu rožňavský biskup Stanislav Stolárik. "Témou tohoročného stretnutia je úcta, ktorá je úzko spojená s pokorou, ale aj s nadšením a vernosťou," doplnila Pajanová.

Spoločenstvo Modlitby matiek na Slovensku oslávilo pred tromi rokmi štvrťstoročie svojho založenia. V súčasnosti je v republike veľa matiek, ktoré sa modlia v malých skupinkách raz do týždňa - vždy v ten istý deň a hodinu, za svoje deti aj za deti celého sveta.